Az Alapszabályzatban rögzített küldetésünk "Humanitárius és szociális gondoskodás alkohol­ és más drogfüggőségek megelőzésében; támogatást és segítséget nyújtani szenvedély­betegeknek: szociális és egészségügyi rehabilitálódásuk terén, egészséges életmódra való nevelésük, bevezetésük és hozzászoktatásuk a munka világához."

Munkánkat 1992-ben Komáromban kezdtük Nádej - Reménység Szociális Alapítvány néven. Egy szenvedélybetegekkel foglalkozó alapítvány létrehozása ekkor óriási újdonságnak számított. Az eredeti alapítvány 1997-ben alakult át a jelenlegi jogi formában működő nonprofit szervezetté. Bentlakásos reszocializációs központunkat 1995-ben nyitottuk meg Bátorkeszin, ahol sikerült a község szerves részévé válnunk, és számos szenvedélybeteg és családja élete állt helyre.

2005-től Nagykeszin végezzük küldetésünket egy 2,7 hektáros területen, amely kiváló távlatot nyújt a komplex reszocializációs tevékenységhez. Egy 4 éves időszak után, amíg a községtől béreltünk egy épületet, 2009 júliusában megnyitotta kapuját az új 15 férőhelyes reszocializációs központunk. 2005-től félutas házat működtetünk azon klienseink számára, akiknek a sikeres reszocializációt követően nincs megoldva a lakhatásuk és hátrányos szociális helyzetben vannak.

2013-ban húztuk fel a természetes fűborítású sportpályánkat, 2015-ben készült el a kápolnánk, ahol minden vasárnap zenés istentiszteletet tartunk. 2017-ben alakítottuk ki a grillezővel és kemencével felszerelt hűsölőnket, 2019-ben pedig megnyitottuk a többfunkciós sport- és szabadidőközpontunkat.

Hisszük, hogy otthonunkban még sokak számára tudunk reménységet adni reménytelennek tűnő helyzetükben – hogy sokan meg is ragadják ezt a lehetőséget.

 

Batorkeszi 1180 787Nagykeszi 1180 787